Ringo Starr staakt juridische strijd tegen Ring O-seksspeeltjes

Sir Ringo Starr had een rechtszaak aangespannen tegen de makers van een seksspeeltje genaamd Ring O. De Beatles drummer had in maart 2019 voor het eerst het Ring O-handelsmerk aangevochten bij de Amerikaanse autoriteiten, omdat het te veel op zijn naam leek.

Hij heeft zijn klacht nu echter ingetrokken nadat hij overeenstemming had bereikt met fabrikanten Pacific Coast Holdings en Momentum Management. 

Volgens de overeenkomst heeft Starr, 80, nu ingestemd met het gebruik van de naam Ring O "alleen in verband met hulpmiddelen voor volwassenen en desensibilisatiesprays, en zolang er een scheiding is tussen het woord 'RING' en de letter 'O'."

Op hun beurt zijn de makers overeengekomen "elke activiteit te vermijden die tot verwarring kan leiden". Ze hebben ook beloofd de naam of het beeld van Starr niet te "degraderen, bezoedelen, afkeuren of in diskrediet te brengen", en geen enkele verwijzing of toespeling te maken, of woorden of afbeeldingen op te nemen, die het product associëren met Starr of The Beatles.

Starr, wiens echte naam Richard Starkey is, heeft daarnaast ingestemd zijn eigen Ringo- of Ringo Starr-handelsmerken niet te registreren in verband met sekshulpmiddelen voor volwassenen, zo staat in de overeenkomst.