Ingame festival met onder andere Bebe Rexha in Sims 4

Electronic Arts en Maxis hebben de Sims Sessions aangekondigd: een in-game muziekfestival dat van 29 juni tot 7 juli exclusief plaatsvindt in De Sims 4. De popster Bebe Rexha keert terug naar De Sims om in het Simlish te zingen, de officiële gesproken taal van De Sims. Glass Animals’ leadzanger Dave Bayley en zangeres, songwriter en producer Joy Oladokun zullen ook het in-game podium betreden om de virtuele show te openen.

De Sims heeft sinds 2004 met bijna 500 artiesten samengewerkt om hun liedjes op te nemen in de iconische taal van De Sims. Echter, dit is eerste keer dat nummers in het Simlish debuteren in het spel en in een festivalformat. Tijdens de Sims Sessions kunnen spelers het festivalterrein verkennen met opties om hun favoriete festivaloutfit te creëren, een tent op te zetten en exclusieve digitale merchandise van Bebe Rexha, Glass Animals en Joy Oladokun te krijgen.

Naast het virtuele evenement kunnen spelers ook Bebe Rexha (@BebeRexha), De Sims (@thesims) en een aantal persoonlijkheden op TikTok vergezellen in hun virtuele #SimlishSessions karaoke uitdaging waarbij ze hun zangkunsten in het Simlish moeten laten horen door haar nieuwste single Sabotage te zingen. Als je het goed doen, word je misschien wel door Bebe Rexha gerepost.

De Sims 4 Sessions (Foto: Electronic Arts)

De Sims 4 Sessions (Foto: Electronic Arts)