FOK! Wat een weer: droog, morgen een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In het oosten schijnt vanochtend eerst nog de zon, elders overheerst de bewolking. Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden en zijn vooral het westen en zuiden gevoelig voor een enkele (lichte) regenbui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C vlak aan zee en tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig.

In de nacht naar zaterdag zijn er vrij veel wolkenvelden maar blijft het waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. Het wordt nevelig en waar het wat langer opklaart ontstaat er een enkele mistbank. De minima liggen rond 12°C. De wind is zwak, langs de kust matig, en komt uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag overdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. In de loop van de middag groeien enkele van deze stapelwolken uit tot een bui. Vooral in het oosten kunnen dit stevige buien zijn lokaal met onweer. De maxima lopen uiteen van 20°C aan de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten, bij een zwakke en variabele wind. (Bron: KNMI)

Bewolking aan de Amsterdamse Waterleidingduinen (Foto: DJMO)
Bewolking aan de Amsterdamse Waterleidingduinen (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.