BraziliŽ na lange blessuretijd toch langs Colombia, scheidsrechter helpt mee

In groep B van de Copa América is de voorlaatste speelronde woensdagavond afgewerkt. In Brazilië kwam het thuisland weer in actie in een duel waar met name de scheidsrechter zo nu en dan een rol speelde.

Met een heerlijke omhaal in de zestien bracht Luis Diaz de Colombianen op voorsprong. In de tweede helft bracht Roberto Firmino teamgenoot Neymar met een prachtig hakballetje in stelling, maar de spits vond slechts de paal.

Een kwartier voor het einde trok Brazilië de stand dan toch gelijk: Firmino schampte een lange bal met het hoofd precies genoeg om het doel te vinden. Colombia was daar terecht niet blij mee, want de goal kwam op oneerlijke wijze tot stand: scheidsrechter Néstor Pitana stond niet alleen vreselijk in de weg, hij liet zelfs doorspelen nadat een bal via zijn lichaam precies voor de Braziliaanse voeten kwam, waar gelijk de assist uit volgde.

Na tien minuten blessuretijd kon de thuisploeg dan zelfs nog echt aan het feest ook, Casemiro kopte de winnende treffer er in de laatste seconden vanuit een corner in. Alsnog negen punten uit drie duels voor Brazilië dus, dat in elk geval zeker is van de knockoutfase, net als Colombia overigens.

Het andere duel ging tussen Ecuador en Peru, dat Renato Tapia met een eigen goal voor een Ecuadoriaanse voorsprong zag zorgen. Kort voor rust verdubbelde Ayrton Preciado de score zelfs, maar in de tien minuten na rust sloeg Peru terug.

De geboren en getogen Italiaan Gianluca Lapadula tekende kort na rust voor de aansluitingstreffer, vijf minuten later was het André Carrillo die voor de gelijkmaker zorgde. Daar bleef het ook bij, waardoor in elk geval Peru er met vier punten niet slecht voor staat.