EK: Zweden als groepswinnaar door na winst op Polen

Zweden heeft zijn laatste groepswedstrijd op het EK voetbal gewonnen. Het land, dat al zeker was van de volgende ronde, won in St. Petersburg met 3-2 van Polen en is de groepswinnaar van Groep E.

Al in de tweede minuut kwam Zweden op voorsprong nadat Forsberg de bal langs keeper Szczesny in de lange hoek schoof. Voor Polen, die alleen met een overwinning door was naar de volgende ronde, was het nu erop of eronder. Lewandowski was in de eerste helft dicht bij de gelijkmaker nadat hij tot tweemaal toe de lat raakte.

Na rust schakelde Polen een tandje bij en Zweden kwam er in die periode weinig aan te pas. Het was Forsberg echter die Zweden op 2-0 bracht na een goed uitgespeelde counter. Lewandowski scoorde vervolgens tweemaal op rij voor Polen en er leek een wonder in de maak, maar in blessuretijd was het Claesson die de 3-2 maakte en een eind maakte aan de Poolse droom.