EK: BelgiŽ laat voorbij Finland en stelt groepswinst veilig

België heeft ook de derde groepswedstrijd gewonnen. Tegen Finland wonnen de Rode Duivels met 2-0 en door de ruime zege van Denemarken tegen Rusland is Finland derde in de poule geworden. 

Net als Oranje was België na twee duels al zeker van een plek in de achtste finale. Dus veel druk zat er niet op voor de Belgen en de Belgische bondscoach voerde ook de nodige wissels door. In de eerste helft kon België niet overtuigen, waardoor Finland mocht hopen op een plek in de achtste finales, want één punt leek voldoende om dat te bereiken.

Ondanks dat België niet overtuigend speelde leek België in de 65ste minuut op voorsprong te komen via Romelu Lukaku , maar de topspits van de Rode Duivels stond net buitenspel, waardoor de hoop van de Finnen toch weer wat groeide. Een kwartier voor tijd vervloog de hoop voor Finland nadat Thomas Vermaelen de bal via de Finse-goalie binnenkopte.

Daarna was het verzet van Finland gebroken en maakte Lukaku de 2-0 op aangeven van Kevin de Bruyne, waarmee hij alweer zijn derde goal dit EK wist te maken. Doordat België groepswinnaar is zal het zondagavond in Sevilla aantreden tegen een van de beste vier nummers drie.