Jarige Van der Linde pakt eerste DTM-zege

Op het circuit van Monza is het openingsweekeinde van de DTM nieuwe stijl zondag afgesloten met de tweede race. Dat leverde op de eerste ronde na niet echt veel kijkplezier op, maar dat mocht de pret niet drukken.

Kelvin van der Linde vertrok met zijn Audi van poleposition, voor de Ferrari van Liam Lawson, de BMW van broer Sheldon van der Linde en de Audi van Nico Müller. Kelvin van der Linde kende een ijzersterke opening en sloeg een gat, achter hem werd hevig gevochten om plek twee: Sheldon van der Linde pakte die positie over van Lawson.

In gevecht met Esteban Muth ging Lawson al vroeg in de rondte, waardoor Müller op kon schuiven. Sheldon van der Linde was de tweede van de voorste mannen die zijn stop kwam maken, waarbij hij achter de al gestopte Müller en ook achter Lucas Auer terecht kwam. Kelvin van der Linde kwam een ronde later, samen met Muth: Van der Linde kwam voor de andere heren de baan op, Muth zat achter die mannen.

Zo reed Kelvin van der Linde na zijn stop nog gewoon aan de leiding, vrij ruim voor Müller, die dan weer ruim voor Auer zat. Sheldon van der Linde duelleerde een stukje verderop met Marco Wittmann om plek vier, maar daar veranderde allemaal niks meer: de jarige Kelvin van der Linde (25) pakte zijn eerste zege, voor Müller en Auer.