Eerste Formule 3-zege voor Doohan op nat Paul Ricard

Op het circuit van Paul Ricard bij het Franse Le Castellet heeft Jack Doohan zijn eerste Formule 3-zege bij mogen schrijven. Zondag werd de derde en laatste race van het weekeinde verreden in de klasse.

Op een behoorlijk vochtig Paul Ricard vertrok Frederik Vesti van poleposition, met kampioenschapsleider Dennis Hauger naast zich en Victor Martins en Jack Doohan op de tweede rij. Hauger pakte met een goede start de leiding, voor Vesti en Martins, terwijl Clement Novalak twee plekken won en de vierde positie in beslag nam.

Een probleem voor Olli Caldwell, die met ophangingsschade stil kwam te staan, zorgde voor een kortstondige virtual safety car, waarna Novalak de aanval opende en Martins passeerde...alvorens na een mislukte aanval op Vesti teruggepakt te worden door diezelfde Martins én Jack Doohan, die op zijn beurt dan weer snel langs Martins ging.

Halverwege de race ging Doohan voorbij Vesti, die een foutje maakte en even van de baan ging. Tijmen van der Helm reed ondertussen een keurige race en reed op de negende stek, maar spinde van de baan af en beperkte de schade wonderbaarlijk genoeg tot twee posities en een paar deels vernaggelde banden.

Een ronde later maakte Vesti nog eens een fout, waardoor Martins én Caio Collet hem passeerden. Vijf ronden voor het einde had Doohan de aansluiting gevonden bij Hauger, die hij met een prima actie te grazen nam. Doohan hield het vervolgens vol en pakte zijn eerste F3-zege, voor Hauger en Collet, waardoor Hauger zijn leiding in de titelstrijd uit kon breiden. Van der Helm viel in de slotfase terug en finishte als zestiende.