Moto3-coureur Acosta blijft domineren

Op de Sachsenring is zondagochtend de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 verreden. Het werd weer een klassieke Moto3-race, met hier en daar wat valpartijen en strijd tot in de laatste ronde.

Filip Salac vertrok voor het eerst van poleposition, met Dennis Foggia en Tatsuki Suzuki naast zich. De start verliep redelijk rustig, waarbij Suzuki de leiding nam, voor Kaito Toba, John McPhee, Salac, Foggia en de verrassend sterke Lorenzo Fellon.

De van plek dertien vertrokken Pedro Acosta zat na een handvol ronden alweer voorin, waar Foggia de leiding had. Na een ronde of tien ging Gabriel Rodrigo vanaf de vijfde plek onderuit, terwijl Toba, Acosta, Foggia en Suzuki voorin de leidende positie met elkaar afwisselden.

Halverwege de race ging het door het hele veld een beetje fout: Jaume Masia ging onderuit, Stefano Nepa lag erbij, Deniz Öncü en Fellon gingen er ook bij liggen, het veld dunde in rap tempo uit. Voorin veranderde niet heel veel: Acosta, Foggia en ook Sergio Garcia bleven de voorste posities ruilen met onder meer Andrea Migno, Suzuki en Jeremy Alcoba.

Acosta had de touwtjes in de slotronde stevig in handen en de debutant pakte zijn vierde overwinning van het jaar. Toba finishte als tweede, voor Alcoba, maar die moest een positie inleveren en zag Foggia dus naar het podium gehaald worden.