Zarco pakt eerste MotoGP-pole van het jaar

De beste motorcoureurs op aarde zijn neergestreken op de Sachsenring, waar dit weekeinde de Grand Prix van Duitsland verreden wordt. Zaterdag was het kwalificatiedag, zondag wordt er geracet op het klassieke circuit.

MotoGP
In een wat chaotische sessie was de snelste tijd voor Johann Zarco, die op zijn Pramac Ducati zijn eerste poleposition van het jaar en de zesde uit zijn carrière pakte. Yamaha-rijder Fabio Quartararo was slechts 0,011 seconden langzamer dan zijn Franse landgenoot, die in de slotfase ook nog eens stevig onderuit ging. Op 0,211 seconden was er een erg knappe derde plek voor Aleix Espargaro, die wederom meer dan het maximale uit de Aprilia wist te trekken: zijn eerste front row sinds hij in 2015 bij Suzuki reed.

Ook op de tweede rij stonden weer drie verschillende merken: Jack Miller (+0,272) zette zijn Ducati op plek vier, naast de Honda van Marc Marquez (+0,331) en de KTM van Miguel Oliveira (+0,353). Jorge Martin (Ducati) en de Honda's van Pol Espargaro en Takaaki Nakagami staan op de derde rij.

Moto2
Raul Fernandez is weliswaar een rookie, hij maakt al het hele seizoen een grote indruk. Dit keer was het weer raak, poleposition nummer drie voor de Red Bull KTM Ajo-coureur, wiens teamgenoot Remy Gardner (+0,372) op de derde plek staat. Tussen hen in staat Gresini-rijder Fabio Di Giannantonio (+0,347), terwijl Bo Bendsneyder op 1,077 seconden een best keurige negende startplek veroverde.

Moto3
Filip Salac stond nog nooit op de eerste startrij in inmiddels ruim twee seizoenen Moto3, maar zaterdag was het raak: de Tsjech pakte zowaar de poleposition. Rivacold Snipers-coureur Salac was 0,183 seconden sneller dan Leopard-rijder Dennis Foggia, terwijl SIC58-rijder Tatsuki Suzuki (+0,214) de eerste rij completeerde.

Zondag
Om 11.00 uur wordt de racedag geopend door de Moto3, waarna de Moto2 om 12.20 uur aan de beurt is. De MotoGP start om 14.00 uur en voor de liefhebber kan er om 15.30 uur nog gekeken worden naar de Red Bull Rookies Cup.