EK: Hongarije stunt tegen wereldkampioen Frankrijk met gelijkspel

Frankrijk heeft zijn tweede wedstrijd dit EK niet weten te winnen. De wereldkampioen, die zijn eerste wedstrijd dit EK met 1-0 won van Duitsland, speelde in Boedapest verrassend met 1-1 gelijk tegen Hongarije.

De Hongaren begonnen goed aan de wedstrijd. Sallai dwong een vrije trap af, maar die leverde geen doelkans op. De wereldkampioen liet zich echter niet opjutten, ondanks dat de Hongaren, gesteund door het thuispubliek, bleef aandringen. In de 14e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. De Hongaarse doelman duwde een schot van Mbappé in de handen van Griezmann die miste maar ook buitenspel bleek te staan. Frankrijk kwam beter in de wedstrijd en het was even daarna Mbappé, die na aangeven van Dinge, de bal net naast het doel zag gaan.

In de 31e minuut wederom een grote kans voor de Fransen om op voorsprong te komen. Mbappé legde de bal klaar voor Benzema, maar die schoot de bal onbegrijpelijk naast. Frankrijk heeft de overhand en de kansen maar de Hongaren deden er alles aan om hun tegenstander van het scoren te houden. Tegen alle verwachtingen in scoort Hongarije op slag van rust de 1-0. Fiola blijft koelbloedig voor het Franse doel en verschalkt doelman Lloris in de korte hoek.

De Fransen probeerden in het tweede bedrijf Hongarije vast te zetten op de eigen helft, maar de thuisploeg hield stand. In de 60e minuut was het de Franse invaller Dembélé die met een dribbel en een strak schot de buitenkant van de paal raakt. In de 66e minuut maakte Frankrijk alsnog gelijk. Uit een counter schoot Griezmann de al van dichtbij in het Hongaarse doel nadat Mbappé twee Hongaarse verdedigers aftroefde. Frankrijk probeerde het in het vervolg wel, maar de Hongaren, die hun eerste wedstrijd verloren van Portugal, hielden stand.