Smolyar wint heerlijke Formule 3-race Paul Ricard

Op het circuit van Paul Ricard is voor de jongelingen in de Formule 3 het raceweekeinde geopend. Zaterdagochtend stond de eerste van drie races op het programma en dat werd een erg lekker potje knokken.

De poleposition was voor Calan Williams, omdat hij in de kwalificatie de twaalfde tijd noteerde. David Schumacher stond naast hem, Logan Sargeant en de teruggekeerde Juan Manual Correa vertrokken vanaf rij twee en Tijmen van der Helm mocht vanaf de vijftiende stek van start gaan.

Williams behield de leiding bij de start, voor Sargeant, Ayumu Iwasa, Correa en Schumacher. Achterin kwam Jonathan Hoggard na een flinke tik stil te vallen, wat een virtual safety car veroorzaakte. Na de herstart kreeg Williams het langzaam moeilijk: Sargeant ging er voorbij en ook Iwasa volgde, terwijl Correa duelleerde met Aleksandr Smolyar.

Halverwege de race zette Iwasa zijn auto keurig langs die van Sargeant en dus pakte de Japanner de leiding. Smolyar werkte zich naar voren en pakte Sargeant's derde plek af, waarna Victor Martins zowel Williams als Sargeant pakte en zich ook op een podiumplek nestelde, met drie ronden te gaan.

In de slotfase ging het alle kanten op: Smolyar nam Iwasa te grazen, maar Martins pakte ze allebei en reed zo ineens aan de leiding. In de laatste ronde sloeg Smolyar terug, terwijl Iwasa ondertussen een tijdstraf van vijf seconden had gekregen voor een akkefietje tijdens zijn inhaalactie op Sargeant.

De winst in de heerlijke race was uiteindelijk zo dan toch voor Smolyar, voor Martins en Williams, die zich knap terug had geknokt naar de vierde plek - goed voor plek drie na de straf van Iwasa. Van der Helm kwam na een probleem niet verder dan de 29e plek.