FOK! Wat een weer: Vandaag droog, morgen veel regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vooral in het midden en oosten zijn wolkenvelden aanwezig, op steeds meer plaatsen zijn er perioden met zon. Plaatselijk kan een lichte bui ontstaan maar op de meeste plaatsen blijft het overdag droog. Later in de avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en kan er in het zuidoosten een enkele regen- of onweersbui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 20°C in het noordwesten tot 26°C plaatselijk in Limburg. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. Langs de noordkust is nog sprake van een (vrij) krachtige wind uit het noorden. In de loop van de dag wordt de wind overal zuidwestelijk, later in de avond noordelijk.

Komende nacht breidt de neerslag en bewolking zich verder over het land uit. In het zuidoosten kan lokaal onweer voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C, in het zuidoosten rond 17°C. De wind is noordoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Maandag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd veel regen. Op de meeste plaatsen valt 20-40 mm regen, plaatselijk kan meer dan 50 mm vallen. Pas in de avond wordt het van het zuiden uit droger en klaart het hier en daar op. Overdag wordt het niet warmer dan ongeveer 15°C, in het uiterste zuidoosten ligt de temperatuur enkele graden hoger. De wind is noordoostelijk en matig boven land, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar noordwest en neemt iets af. (Bron: KNMI)

Pukeko zag de atmosfeer ontploffen (Foto: Pukeko)
Pukeko zag de atmosfeer ontploffen (Foto: Pukeko) 


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.