EK: Zweden verslaat Slowakije moeizaam

Zweden heeft zijn tweede EK wedstrijd wel gewonnen. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Spanje, werd vanmiddag in een middelmatige wedstrijd met 1-0 van Slowakije gewonnen.

Het eerste kansje was voor Zweden in de vierde minuut. Een afgeweken schot van Larsson bracht doleman Dubravka even in de problemen, maar in tweede instantie pakte hij alsnog de bal. Aan de andere kant waren er even prolemen na een misverstand met Danielson op een lage voorzet van Koscelnik. Doelman Olsen bracht redding. Het grootste deel van de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Slowakije kwam wel wat beter in de wedstrijd, maar de eerte kans van de wedstrijd voor beide ploegen moest nog komen en in de eerste helft kwam die niet meer.

De tweede helft begon beter. Isak haalde in het Slowaakse strafschopgebied, maar Skriniar voorkwam met een ultieme tackle dat de bal richting het doel ging. Niet lang daarna was het aan de andere kant Duda die uithaalde vanaf de rand van de zestien meter maar het schot ging over het doel. In de 60e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Op een kopbal van Augustinsson (voorzet Larsson) redde de Slowaakse doelman Dubravká met een reflex. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Danielson vervolgens over.

In de 76e minuut kreeg Zweden een strafschop. Dubravka haalde de doorgebroken Quaison onderuit en scheidsrechter Siebert wees naar de stip. Het was Emil Forsberg die de penalty benutte. Slowakije probeerde het in het vervolg wel met met alle macht, maar gescoord werd er niet.