Metro Exodus Enhanced Edition nu te downloaden

Vanaf vandaag kunnen alle Metro Exodus hun spel gratis updaten naar de Enhanced Editon. Behalve dat het spel, zoals de titel doet vermoeden, er nu beter uit ziet, zijn andere onderdelen ook aangepakt. Gelukkige bezitters van een PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen nu extra genieten van hun krachtige hardware.

De grootste veranderingen zit hem in het visuele aspect. Als je de game opstart op een PC, Xbox Series X en PlayStation 5, dan zie je net wat meer op je scherm, want hij speelt dan op een prachtige 4K resolutie en 60 beelden per seconden. En dat is inclusief ray tracing. De game krijgt een FOV-slider waardoor je meer ziet dan ooit ten voren. Dankzij de SSD die elke console aan boord heeft laadt de game een stuk sneller in, soms wel minuten sneller volgens developer A4 Games.

PlayStation 5 gebruikers krijgen iets extra’s. De PS5 Haptic Button Feature gaan tactile features ondersteunen. Zodra je bijvoorbeeld iets oppakt, dan voel je dat. Een ander voorbeeld is het geweer dat je moet oppompen: hoe meer lucht je erin pompt, hoe meer weerstand je krijgt, net zoals in het echt. Bij een pistool zal de weerstand van de trigger lager zijn dan bij een shotgun.

Daar blijft het niet bij. De gehele engine is geüpgraded van versie 8 naar versie 9. Deze engine gaat in het vervolg gebruikt worden voor de nieuwe delen (hint hint) in de serie en andere games. Versie 8 maakte nog gebruik van ray tracing. Arme 4A Games maakte gebruikt van fake lichtinvallen waardoor een arme developer per scene moest aangeven hoe het licht viel en dus dagen werk kwijt was voor één zonnestraaltje. Dankzij de nieuwe hardware en de nieuwe engine kan er nu dynamisch licht gebruikt worden.

Metro Exodus wordt de gratis update voor iedereen die al de game heeft gekocht. Vanaf vandaag is de Complete Edition ook te koop met alle content erin die tot nu toe uitgekomen is. Maak wel wat ruimte op je SSD ervoor vrij, want de game wordt een stuk groter dankzij de 4K engine wordt natuurlijk als. Verwacht echter geen nieuwe DLC-packages, want dit is het voor Metro Exodus. Ow, en verwacht niet dat je trophies overgezet worden. Deze moet je allemaal opnieuw halen.

Onze vrienden bij PlayStation Access lopen alle nieuwe instellingen graag met je door.