EK: OekraÔne weet wel te winnen van Noord-MacedoniŽ

Oekraïne heeft zijn tweede groepswedstrijd op het EK voetbal wel winnend weten af te sluiten. Nadat ze de eerste wedstrijd van Nederland verloren, werd vanmiddag in Boekarest met 2-1 gewonnen van Noord-Macedonië, dat daarmee al zo goed als zeker is van uitschakeling na de groepsfase.

Oekraïne probeerde Noord-Macedonië meteen onder druk te zetten. Malinovski schoot de bal gevaarlijk voor het doel, maar doelman Dimitrievski bokste de bal weg voor de neus van Jaremtsjoek. Malinovski kreeg vervolgens even wat ruimte net buiten de zestien en shcoot. Het was opnieuw Dimitrievski die alle zeilen moest bijzetten.

Na een kwartier spelen kreeg Noord-Macedonië zijn eerste kans.Bardhi kapte met een knappe beweging zijn tegenstrever uit en ging voor de verre knal. Helaas voor hem wordt zijn schot afgeblokt. In de 29e minuut was het dan toch Oekraïne die op voorsprong kwam. Andriy Yarmolenko tikte na een hoekschap van Karavajev de bal binnen en maakte daarmee zijn tweede goal dit toernooi. In de 34e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Roman Jaremtsjoek maakt op aangeven van Yarmolenko de 2-0. Oekraïne was duidelijk de betere ploeg, Noord-Macedonië kwam er amper aan te pas. Wel werd in de 40e minuut een doelpunt van Pandev afgekeurd vanwege duidelijk buitenspel. Ook in het restant van de eerste helft was het Oekraïne die heer en meester was.

In de 48e minuut een grote kans voor Noord-Macedonië, dat veel beter speelde dan in de eerste helft. De Oekraïense goalie Boesjtsjan bracht echter redding. Noord-Macedonië kreeg een strafschop nadat Pandev onderuit werd gewerkt door Karavajev. Alioski mocht de penalty nemen, miste en maakte er in de rebound alsnog 1-2 van. Door de aansluitingstreffer werd het weer spannend al was het wel Oekraïne dat het betere spel liet zien. In de 82e minuut kreeg Oekraïne een strafschop nadat uit videobeelden bleek dat Avramovski hands maakte op een vrije trap van Malinovskiy. Malinovskiy zelf nam de penalty maar miste. In het restant van de wedstrijd waren er geen echte kansen meer.