EK: Wales brengt Turkije tweede nederlaag toe en is dicht bij achtste finales

Turkije heeft ook hun tweede groepswedstrijd op het EK verloren. Nadat eerder dit toernooi al van Italië werd verloren was vandaag Wales met 2-0 te sterk voor de Turken.

Wales kreeg in het begin van de eerste helft de beste kansen van de wedstrijd. Na vijf minuten was Aaron Ramsey al dicht bij de 1-0, maar de Turkse doelman kon vroeg in de wedstrijd een doelpunt voorkomen. Ramsey bleef het de verdediging van Turkije lastig maken en kreeg halverwege de eerste helft opnieuw een grote kans, opnieuw was het het de doelman van Turkije, die de openingstreffer wist te voorkomen. Toch ging Wales met een 1-0 voorsprong de rust in. Opnieuw werd Ramsey na een prachtige loopactie alleen voor de goal gezet en ditmaal was het wel raak voor de nummer tien van Wales.

Turkije stelde teleur in de eerste helft en begon wat beter in de tweede helft. Tien minuten in de tweede helft kreeg Burak Yılmaz de kans op de gelijkmaker. De 35-jarige aanvoerder van de Turken volleerde de bal haastig over. Na de kans van Turkije hield Wales de Turken in de wedstrijd. Eerst miste Ramsey een grote kans en niet veel later schoot Gareth Bale de penalty hoog over. Een minuut na de gemiste penalty maakte hij bijna alsnog de 2-0 na geklungel in de Turkse verdediging.

Turkije mocht hopen op de gelijkmaker en kreeg vlak voor daar de kans voor. Merih Demiral was met een kopbal dichtbij, maar verder dan dat kwamen de Turken niet en in de blessuretijd maakte Wales de verdiende tweede treffer van de avond. Bale kreeg eerst nog een kans om zelf te scoren, maar die was niet besteed aan hem, waarna hij later met een assist toch nog een aandeel had in de tweede treffer. Hij bediende Connor Roberts die de 2-0 maakte.

Door de 2-0 zege van Wales is het land al dicht bij de achtste finales op het EK. Turkije moet hopen op een overwinning tegen Zwitserland om nog uitzicht te houden op een plek in de volgende ronde.