EK: Rusland weet wel te winnen van Finland

Na het verlies tegen België in de eerste EK-wedstrijd heeft Rusland wel zijn tweede wedstrijd op het EK weten te winnen. Finland werd met 1-0 verslagen in een wedstrijd die werd gefloten door de Nederlandse arbiter Danny Makkelie.

In de derde minuut leek het Finland dat op 1-0 kwam. Joel Pohjanpalo kopte de bal in het doel van Rusland, maar de VAR stak er een stokje voor omdat Pohjanpalo net buitenspel stond. In de tiende minuut een grote kans voor de Russen. Ozdojev stond bij de tweede paal maar kon niet de bal niet laaghouden en schoot over. Even daarna was het Dzjoeba die de bal kreeg aangespeeld en schoot vanuit stilstand maar de bal raakte de paal.

In de 66e minuut kregen de Russen een grote kans op de 2-0. Mirantsjoek stuurde invaller Dzjemaletdinov in de diepte en die prikte de bal langs doelman Hradecky, maar de bal hobbelde net naast het doel.

Het waren de Russen met het meeste balbezit, maar Finland wist ook een aantal keer gevaarlijk te zijn waar het vooral Pohjanpalo was die een plaag was voor Rusland. In de extra tijd van de eerste helft was het Aleksej Mirantsjoek die de bal knap met links in de verre hoek krult en Rusland op 1-0 zette. Niet lang daarna was het bijna 2-0. Dzjoeba kopte vrij op het Finse doel maar met onvoldoende kracht.

In de tweede helft was het Finland dat in de 49e minuut een kans kreeg. De Russen verspeelden de bal knullig en vervolgens was het Lod sdie Pukki in de diept stuurde. Pukki werd echter teveel gehinderd en de bal ging over het doel. Aan de andere kant was het Golovin die maar net langs het doel schoot. Het was Rusland die de regie stevig in handen had, terwijl Finland niet echt een vuist kon maken. In het restant van de wedstrijd waren er geen echte grote kansen meer.