Xbox Series-games naar Xbox One via Xbox Cloud Gaming

Je hoeft je Xbox One nog niet met de vuilnisman mee te geven: Microsoft laat in een blogpost weten dat ze de Xbox One nog lang zullen ondersteunen door Xbox Cloud Gaming-technologie te gaan gebruiken voor toekomstige games die gemaakt zijn om op Xbox Series-hardware te draaien.

Toekomstige titels waaronder Starfield en Redfall, maar ook Microsoft Flight Simulator zullen speelbaar zijn op Xbox One door gebruik te maken van Xbox Cloud Gaming-technologie. De technologie wordt al gebruikt om Xbox Game Pass-abonnees console-games te laten spelen op mobiele apparaten, tablets en browsers.

"Je zult deze decembermaand veel games zien, waaronder Forza Horizon 5, met DirectX Raytracing op zowel Xbox Series X als S, en Battlefield 2042, dat draait op 60 fps en 128 spelers ondersteunt op Xbox Series X|S. Sommige games die volgend jaar uitgebracht worden vanuit onze first party studio's en partners, zoals Starfield, Redfall en STALKER 2 vereisen de snelheid, prestaties en technologie van Xbox Series X|S", aldus Microsoft.

"We zijn verheugd om te zien dat ontwikkelaars hun visies realiseren op manieren die alleen mogelijk zijn met next-gen hardware. Voor de miljoenen mensen die tegenwoordig op Xbox One-consoles spelen, kijken we ernaar uit om meer te delen over hoe we veel van deze next-gen games, zoals Microsoft Flight Simulator, naar je console brengen via Xbox Cloud Gaming, net zoals we doen met mobiele apparaten, tablets en browsers."

Xbox Game Pass 2021