WK-droom Curaçao uiteen gespat

Curaçao is in de nacht van dinsdag op woensdag gestrand in de tweede ronde van de WK-kwalificatie in de CONCACAF-zone. Een doelpuntloos gelijkspel thuis in Willemstad tegen Panama was na de 2-1 nederlaag in het heenduel niet genoeg.

Rangelo Janga had Curaçao drie dagen terug nog hoop gegeven door een late treffer in Panama, waardoor de mannen van interim-bondscoach Patrick Kluivert aan één duelpunt genoeg zou kunnen hebben. Helaas viel het doelpunt niet.

Mogelijkheden in Willemstad waren er wel, al was de grootste kans tien minuten na rust voor Panama. De bal ging op de stip na een handsbal van Michaël Maria, maar doelman Eloy Room stopte de penalty van Edgar Yoel Bárcenas. Curaçao mocht daardoor blijven hopen en raakte vijf minuten voor tijd ook nog de lat, maar winnen zat er niet in.

Panama gaat naar de volgende ronde. Canada haalde de volgende horde wel.  Thuis werd er met 3-0 (4-0 agg) van Haiti gewonnen. El Salvador won uit al met 0-4 bij St Kitt en Nevis en thuis deden ze het rustig aan. Het werd een 2-0 overwinning. Deze landen zullen met Costa Rica, Honduras, Jamaica, Mexico en de Verenigde Staten strijden om drie WK-tickets. De nummer vier van de zogeheten Hexagonal speelt een intercontintentale play-off.