EK: Zuinig Frankrijk verslaat onmachtig Duitsland

Alle ploegen zijn begonnen op het EK Voetbal, de laatste twee ploegen die nog moesten beginnen speelden vanavond tegen elkaar. Frankrijk moest tegen Duitsland en wist op zuinige wijze te winnen. Een eigen goal van Mats Hummels zorgde voor de beslissing. Verder was het een wedstrijd die vooral ontsierd werd door veel tijdrekken.

Tien minuutjes duurde het voordat de wedstrijd op stoom kwam, maar daarna begonnen de Fransen er zin in te krijgen. Een aantal flitsende combinaties leverde wat goede kansen op, maar scoren deden ze niet. Na twintig minuten deed Duitsland dat wel, maar dan wel in eigen doel. Lucas Hernandez werd totaal over het hoofd gezien op links en diens voorzet werd door Hummels niet naast of over, maar in het doel gewerkt. Even later was Duitsland voor het eerst serieus dichtbij een goal, maar Thomas Müller kon de bal net niet goed genoeg koppen. Na de 1-0 voor Frankrijk groef de ploeg zich in, maar op de counter wisten ze toch snel meer dreiging te bieden dan wanneer Duitsland ten aanval trok, al werden de Fransen ook niet meer echt gevaarlijk. Verder werd er vooral veel tijd gerekt en werd er door de scheidsrechter veel gefloten voor kleine overtredingen. Al met al was het wel een gevecht in de eerste helft, maar spectaculair was het allerminst.

Rabiot was in de eerste helft al verrassend een van de sterksten van het veld en in de tweede helft kreeg de middenvelder een uitgelezen kans toen hij op links vrij door kwam en op Neuer af ging, maar hij trof uiteindelijk de paal. Aan de andere kant probeerde Serge Gnabry het met een volley uit een voorzet, maar de keeper hoefde niet te handelen. Duitsland probeerde het wel, maar tot echt grote kansen kwam het toch niet. Als het echt gevaarlijk werd, was het toch weer Frankrijk. Kylian Mbappé leek de 2-0 op de schoen te hebben, maar stond net buitenspel nadat hij met een prachtige individuele actie binnen schoot. Daarna gebeurde er lang niets, tot er vijf minuten voor tijd opnieuw een poging werd gedaan door de Fransen via een mooie counter. Opnieuw raak en opnieuw nét buitenspel en dus geen 2-0. Verder was het opnieuw een festijn van tijdrekken en een scheidsrechter die makkelijk floot en wist Duitsland na een redelijk eerste kwartier vrijwel niets meer te creëren.

Al met al was het een wedstrijd waarin Frankrijk heel mondjesmaat goed voetbal liet zien, maar zich ook van zijn slechtste kant liet zien. Uiteindelijk was het wel genoeg voor de winst. Frankrijk heeft hiermee een goede start en heeft zo een sterk opzetje naar de volgende ronde, terwijl Duitsland het in de komende twee wedstrijden zal moeten laten zien.