FOK! Wat een weer: Met z'n allen naar de Wadden!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag schijnt de zon volop en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 27°C in het noorden tot ca. 31°C in het zuiden. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit een oostelijke richting, in de loop van de dag draait de wind geleidelijk naar zuid tot zuidoost. Langs de kust kan vanmiddag een zeewind opsteken.

In de nacht van woensdag op donderdag is het helder er droog. Later in de nacht is er in het zuidwesten kans op een enkele lokale regen- of onweersbui. Het wordt een warme nacht, de minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordoosten tot 20°C in het zuidwesten en zuiden. In de stedelijke gebieden komt de temperatuur waarschijnlijk niet beneden de 20°C graden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Donderdagochtend zijn er enkele wolkenvelden met in de westelijke helft mogelijk nog een (onweers)bui. Verder zijn er flinke zonnige perioden. In de loop van de middag kan er lokaal een regen- of onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. Het wordt nog warmer met op veel plaatsen in het binnenland temperaturen boven de 30°C, in het uiterste oosten en zuidoosten ca. 33°C. In de kustgebieden is het met 25 tot 28°C minder warm. De wind is zwak tot matig en is eerst oost tot zuidoost.

In de loop van de dag draait de wind naar zuid tot zuidwest. Later in de middag en avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen, in de kustgebied vooral vanuit zee waardoor het daar wat afkoelt. Vanaf halverwege de avond trekken er van het zuiden uit enkele stevige onweersbuien ons land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. (Bron: KNMI)

Is het een rots? Is het een krokodil of toch wat anders? (Foto: qltel)
Is het een rots? Is het een krokodil of toch wat anders? Te vinden in pirmasens in Duitsland (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.