Verstappen: "Mercedes zal weer heel sterk zijn"

Het vorige raceweekend van Max Verstappen was een turbulente, lange tijd leek de Red Bull-coureur op weg naar de overwinning maar een klapband gooide roet in het eten. Inmiddels kijkt Verstappen in alle nuchterheid terug op het incident, wel vindt hij het jammer dat hij nu in het klassement niet verder voor staat op Lewis Hamilton.

"Natuurlijk had ik graag gewonnen en we waren gewoon op weg om te winnen in Baku, maar ook dit is racen en dit soort dingen gebeuren. Soms heb je het niet in de hand, dus we moeten gewoon doorgaan en het achter ons laten. We leiden nog steeds het kampioenschap en natuurlijk had ik graag meer punten voorgestaan, maar het is wat het is", zo vertelt de Nederlander op Verstappen.nl.

Nadat de koploper in de WK-stand uitgeschakeld was, wist zijn teamgenoot Sergio Perez de race te winnen waardoor Red Bull Racing de koppositie in de WK strijd voor teams zelfs versterkte. "Het is geweldig om twee auto’s vooraan te hebben die strijden om het kampioenschap en punten scoren. Baku was daar een goed voorbeeld van zoals het moet. Het is geweldig dat Checo het gat met Mercedes in het constructeurskampioenschap groter heeft kunnen maken en dat hij nu derde staat in het coureurskampioenschap", aldus Verstappen.

Komend weekend staat de Grand Prix van Frankrijk voor de deur en na twee stratencircuits zal de grote vraag zijn of Mercedes weer met twee auto's vooraan mee kan doen. "Ik voel me goed, maar ik weet zeker dat Mercedes weer heel sterk zal zijn op de ‘normale’ circuits, dus we moeten blijven pushen en ons tot het einde blijven verbeteren, want het is nooit goed genoeg. Tot nu toe is het seizoen redelijk goed voor ons verlopen, maar we moeten niet vergeten dat er nog veel races voor de boeg zijn. Ik ben blij met de raceresultaten die we tot nu toe hebben behaald en dat we het kampioenschap leiden, maar op die positie moeten we ook staan in Abu Dhabi, dat is het enige dat telt", zo vertelt de Nederlander.

Het circuit van Paul Ricard is niet echt populair bij veel fans, toch kijkt Verstappen er naar uit om te racen op het Franse circuit. "Het Circuit Paul Ricard is een snel circuit. Er zijn een paar snelle bochten aan het einde van de ronde en je moet ook heel voorzichtig zijn met degradatie van de banden. Er zijn veel grote uitloopstroken, dus soms is het een beetje vreemd omdat er zoveel ruimte is, wat natuurlijk heel anders is dan de twee stratencircuits waar we net zijn geweest. Ik kijk ernaar uit om op Paul Ricard terug te keren en hopelijk op de bovenste trede van het podium te stappen."