EK: Spanje domineert tegen Zweden, maar komt niet tot scoren

Spanje is het EK begonnen met een teleurstellend gelijkspel. Tegen Zweden was de ploeg van bondscoach Luis Enrique veel beter, ook al kregen de Zweedse ploeg twee enorme kansen, maar scoren deden beide ploegen niet, waardoor Slowakije aan de leiding gaat in Groep E.

In de eerste helft tussen Spanje en Zweden kregen we voor eenrichtingsverkeer te zien van de Spanjaarden met een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Vooral Álvaro Morata kreeg de beste kans voor Spanje na een fout van een Zweedse verdediger, maar de spits van Juventus schoot voorlangs. Zweden liet weinig zien in de eerste helft en toch was de Zweedse ploeg het dichts bij de openingstreffer in de vorm van Alexander Isak. De oud-Willem II spits zag de bal van de lijn werd gehaald, waarna de bal op de paal vloog, waardoor het bij rust nog altijd 0-0 stond.

De tweede helft zorgde voor een zelfde spelbeeld. Spanje zocht naar het doelpunt, en kreeg opnieuw een aantal mogelijkheden om de score te openen, alleen konden ze de Zweedse goalie niet passeren. Zweden kreeg in de tweede helft opnieuw een grote kans. Na een uitstekende actie van Isak bediende hij met een prachtige bal Marcus Berg (ex-FC Groningen en -PSV), alleen was die kans niet besteed aan de aanvaller.

Door het gelijkspel tussen Spanje en Zweden gaat Slowakije verassend aan de leiding in Poule E. Die wonnen eerder op de dag verassend van Polen met 2-1.