Volleybalsters kennen matige week met twee nederlagen

De Nederlandse volleybalsters hebben de vierde speelweek in de Nations League niet bepaald succesvol afgerond. De ploeg van bondscoach Avital Selinger kwam niet verder dan één overwinning in drie wedstrijden, waardoor Oranje zakt op de ranglijst.

De week begon met een nederlaag tegen olympisch kampioen China, dat in de eerste twee sets véél te sterk was. De derde set was spannend en opmerkelijk lang, maar ook daarin kon Nederland het verschil uiteindelijk toch niet maken: 12-25, 18-25, 31-33.

Vicewereldkampioen Italië leverde dan weer een spannende vijfsetter op. Nederland trok set één naar zich toe, leverde een spannende tweede set in en ook de volgende twee werden verdeeld. In de beslissende vijfde set pakte Nederland dan toch de winst: 25-21, 26-28, 20-25, 25-21, 15-10.

De laatste tegenstander van de week was de Dominicaanse Republiek, dat in de afgelopen jaren steeds beter voor de dag begint te komen. De eerste twee sets werden onderling verdeeld na een spannende strijd, de Dominicaanse ploeg won de eveneens spannende derde set. Ook in set vier lag het dicht bij elkaar, maar de Caraïbische ploeg was te sterk: 23-25, 25-23, 28-30, 22-25.

Met nog één reguliere speelweek te gaan staat Nederland op de zesde plek met acht zeges en vier nederlagen, de top-4 gaat naar de halve finales. De VS (11-0) staat bovenaan, voor Brazilië (10-2), Japan (9-3), Turkije (9-2), Rusland (8-4) en Nederland.