De multiplayer van Halo Infinite toegelicht in overview trailer

In een overview trailer is 343 dieper ingegaan op de filosofie achter de multiplayer van Halo Infinite. De trailer duurt zo'n 13 minuten en bevat wederom nieuwe gameplay.

Gister werd bekendgemaakt dat de modus free-to-play wordt, en iedereen weet wat dat betekent: cosmetics. De battle passes van Halo Infinite gebruiken het systeem zoals we dat kennen uit Master Chief Collection. Battle passes verlopen dus niet en oude battle passes kun je op elk moment aanschaffen. De cosmetics blijven wel gebonden aan de battle passes.

In de game valt veel aan te passen: voertuigen, onderdelen van je armor, visors, je helm, wapens en meer. Elke speler wordt 'begeleid' door een eigen AI-stem. Ook via het web en een app kun je aanpassingen doorvoeren.

343 is ook ingegaan op gameplay. De kern van de multiplayer is dat iedereen gelijk begint en tijdens een match upgrades moet vinden. Een onderdeel daarvan is equipment, dat terugkeert. Je kunt dus weer, bijvoorbeeld, power-ups bij je dragen (die je wel dropped als je doodgaat). Drops zijn aanwezig, die op bepaalde momenten een voertuig plaatsen in de map. De game ondersteunt cross-progression en cross-play. De Forge is er weer en in de Academy kun je trainen tegen bots.