Franse junioren bovenaan op Roland Garros

Op Roland Garros zijn ook de toernooien bij de junioren weer afgesloten. Daar konden de thuisfans ook wel blij mee zijn, vooral bij de jongens was het een bijzonder geslaagd toernooi voor het thuisland.

In de finale van het jongensenkelspel stond aan de ene kant Luca Van Assche, geboren in België met Belgische en Italiaanse ouders, maar uitkomend voor Frankrijk. In de halve finales klopte hij landgenoot Sean Cuenin, terwijl Arthur Fils - ook een Fransman - de finale bereikte door met Giovanni Mpetshi Perricard de vierde Fransman uit te schakelen.

Van Assche was in de finale te sterk voor zijn eveneens 17-jarige landgenoot: 6-4, 6-2. Fils en Perricard, de duellerende halvefinalisten, vierden samen ook succes. In het dubbelspel waren ze goed voor de titel, door de Belg Martin Katz en de Oekraïner German Samofalov met 7-5, 6-2 te verslaan.

Bij de meiden stonden er drie Russische dames in de halve finales: Erika Andreeva klopte Oksana Selekhmeteva, maar Diana Shnaider ging onderuit tegen de Tsjechische Linda Noskova. Die was op dreef, want in de finale wist ze de titel voor zich op te eisen: ze klopte Andreeva met 7-6 (3), 6-3.

In de dubbelspelfinale was er op voorhand al Russisch succes: Selekhmeteva speelde samen met de Filipijnse Alex Eala tegeno Maria Bondarenko en de Hongaarse Amarissa Kiara Toth. Na een eenzijdige eerste set kwam er wat spanning in, maar Eala en Selekhmeteva waren toch wat te sterk: 6-0, 7-5.

Nederlandse vertegenwoordiging was er op het Parijse gravel bij de junioren niet.