261 boetes op illegale Rave-party in kelder, ME veegt pand leeg

De politie in Deventer heeft een illegale party beëindigd in een kelder van een van de kantoren aan de Verzetslaan. Alle 261 aanwezigen hebben een boete gekregen. De ME heeft vervolgens het pand schoongeveegd en nog 20 verstopte jongeren gevonden. Er is één aanhouding verricht. Zo meldt de Stentor.

Rond middernacht werden er meerdere meldingen gedaan van geluidsoverlast en kreeg de politie tips over voorbijgangers die grote groepen jongelui het bedrijfspand in zagen gaan. "Ik begreep van de buurt dat er vaker een feest wordt gehouden, maar vandaag was het zo massaal dat we ook echt meerdere meldingen hebben gehad", vertelde een agent van de politie Deventer. 

De politie ging naar het bedrijfspand en haalde de feestvierders één voor één naar buiten, waar ze een bekeuring van 95 euro kregen. Enkelen hadden geen legitimatie bij zich en kregen daar ook een bekeuring voor. Een aantal bezoekers van het probeerden te ontkomen aan de politie via andere uitgangen of verstopten zich in het bedrijfspand. Door de omsingeling van het gebouw en een ronde door het gebouw met politiehonden werd uiteindelijk iedereen gevonden en bekeurd.