Rellen bij demonstratie in Tunesië tegen politiegeweld

Tientallen jongeren zijn gisteravond in de Tunesische hoofdstad Tunis slaags geraakt met agenten nadat er ongeregeldheden uitbraken na een demonstratie tegen politiegeweld. In de arbeiderswijk Sidi Hassine gooiden de jongeren onder meer vuurwerk naar de politie. Die politie reageerde daarop met traangas. Meer hierover in het AD.

Sinds begin deze week zijn er demonstraties in de wijk. Directe aanleiding hiervan is het overlijden van een Tunesiër tijdens zijn arrestatie wegens verdenking van drugshandel, volgens lokale media. Zijn familie heeft de politie ervan beschuldigd de verdachte te hebben doodgeslagen.

De autoriteiten hebben een onderzoek  naar het voorval ingesteld, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft donderdag ontkend dat de man was overleden als gevolg van politiegeweld. Ook wordt een ander incident in de wijk Sidi Hassine onder de loep genomen door de autoriteiten, onlangs dook er een filmpje op waarin agenten in burger een blote minderjarige in elkaar lijken te slaan.