EK: BelgiŽ wint eenvoudig van Rusland

België heeft eenvoudig hun eerste wedstrijd op het EK gewonnen. De Rode Duivels waren in en tegen Rusland met 0-3 te sterk. Dankzij de winst gaan de Belgen na de eerste wedstrijd in Poule B aan de leiding. Romelu Lukaku maakte twee van de drie treffer. Het andere doelpunt kwam op naam van Thomas Meunier.

België kende weinig moeite met Rusland, al hadden de Belgen bij het eerste doelpunt wel de hulp nodig van Andrei Semenov. De Russische verdediger verwerkte de bal hopeloos, waarna Lukaku de bal diagonaal binnenschoot. Het was voor de Belgische spits alweer zijn 61ste doelpunt voor België. De sterke spits droeg zijn doelpunt op aan zijn clubploeggenoot Christian Eriksen, die eerder op de dag tijdens Denemarken-Finland in elkaar zakte.

Rusland herstelde zich enigszins van het openingsdoelpunt van Lukaku en kreeg enkele kansjes met Mário Fernandes en Aleksandr Golovin, maar tien minuten voor de rust besliste Thomas Meunier de wedstrijd door de 0-2 te maken. De rechtsback kreeg de bal voor zijn voeten nadat Rusland-doelman Anton Shunin een voorzet van Thorgan Hazard slecht verwerkte, waarna Meunier de bal binnen tikte. Dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft was er weinig te genieten tussen Rusland en België. Rusland was te zwak om iets te creëren tegen België, terwijl de Belgen het wel goed vond. Uiteindelijk werd het toch nog 0-3 voor België. Opnieuw was Lukaku de doelpuntenmaker voor de Rode Duivels. Door de ruime zege gaat België nu aan kop in Poule B.

Aankomende donderdag speelt België tegen Denemarken. Rusland moet het dan opnemen tegen Finland, dat drie punten overhield aan de wedstrijd tegen de Denen.