Djokovic verslaat Nadal in halve finale Roland Garros

Novak Djokovic heeft ten koste van Rafael Nadal de finale bereikt van Roland Garros. De Serviër versloeg de dertienvoudig kampioen na een fraai gevecht in vier sets: 3-6, 6-3, 7-6 (4) en 6-2.

Nadal schoot in Parijs uit de startblokken en had al snel een 5-0 voorsprong in de eerste set. Djokovic kwam nog wel terug tot 5-3 maar Nadal pakte alsnog de set. In de tweede set maakte de Spanjaard echter flink wat fouten en Djokovic won deze dan ook met 6-3.

In de derde set dreven beide tennissers elkaar tot het uiterste. Djokovic slaagde er op 5-4 niet in de set uit te serveren maar datzelfde gold voor Nadal op 6-5. Een enorme misser van de Spanjaard in de tiebreak gaf uiteindelijk de doorslag en na dik anderhalf uur ging de set naar Djokovic. Ondertussen was besloten dat ondanks dat om 23.00 uur in Frankrijk de avondklok in ging dat het publiek mocht blijven.

Zij zagen in de vierde set Nadal nog wel een break voorsprong pakken maar uiteindelijk was het de nummer één van de wereld die op fitheid de set met 6-2 won en daarmee ook de wedstrijd. "Dit is de beste wedstrijd die ik ooit op Roland Garros heb gespeeld", zei Djokovic na afloop. "Dit zijn van die avonden die je nooit meer vergeet. Deze partij hoort in de topdrie van mijn loopbaan."

Djokovic treft zondag in de finale de Griek Stefanos Tsistispas, die eerder op dag in de andere halve finale te sterk was voor Alexander Zverev: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6 en 6-3.