Hackers bestelen EA van source codes Frostbite Engine en Fifa 21

Software ontwikkelaar Electronic Arts is recentelijk gehacked waarbij source codes van hun Frostbite Engine en Fifa 21 zijn gestolen. De totale omvang is ongeveer 780 GB.

Het nieuws over de hack werd voor het eerst gemeld door nieuwssite Vice, die zei dat er ongeveer 780 GB aan gegevens was gestolen. EA zegt dat er geen spelersgegevens zijn gestolen tijdens de hack.

Het bedrijf is een van de grootste gamesbedrijven ter wereld. Het produceert populaire spellen zoals Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims,Titanfall en een breed scala aan jaarlijkse sportgames.

"We onderzoeken een recente inbraak in ons netwerk waarbij een beperkte hoeveelheid gamebroncode en gerelateerde tools zijn gestolen", aldus een EA-woordvoerder in een verklaring. "Er is geen toegang geweest tot spelersgegevens en we hebben dan ook geen reden om aan te nemen dat er enig risico is voor de privacy van spelers", voegde ze eraan toe.

Het bedrijf zei dat het de beveiliging al had verbeterd en verklaarde dat de hack verder geen "impact op onze games of ons bedrijf" zal veroorzaken. De "netwerkinbraak" was geen ransomware-aanval en is recentelijk gebeurd, voegde EA eraan toe. Er is inmiddels contact opgenomen met de politie.

In zijn publicatie zegt Vice screenshots te hebben gezien van de hackforums waarop de gestolen gegevens van EZ te koop zouden worden aangeboden.

In november vorig jaar kreeg Capcom, de maker van Street Fighter en Resident Evil, te maken met een ransomware-aanval die mogelijk de persoonlijke informatie van maximaal 350.000 gebruikers hebben buitgemaakt. En in februari kreeg Cyberpunk-ontwikkelaar CD Projekt Red opnieuw een ransomware-aanval waardoor de broncode voor verschillende games werd gestolen en online werd geveild. In het geval van CD Project Red beweerden de hackers dat ze de gegevens voor meer dan $ 7 miljoen (£ 4,9 miljoen) hadden verkocht, hoewel het niet duidelijk is of de verkoop daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.