Transfer Wijnaldum naar PSG officieel

Lange tijd leek het dat Barcelona de handtekening van de transfervrije Georginio Wijnaldum wist binnen te harken, maar enkele dagen geleden leek het er al op dat Paris Saint-Germain de middenvelder weg wist te kapen. Vandaag is het officieël: Wijnaldum is speler van de Parijzenaars.

Wijnaldum speelde de afgelopen jaren bij Liverpool, waar hij lang niet altijd aan de aftrap stond, maar toch geregeld belangrijk was. Zo had hij met 2 doelpunten in de halve finale tegen Barcelona een belangrijk aandeel in het bereiken van de gewonnen Champions League-finale van 2019. De Nederlandse middenvelder had een aflopend contract bij de Engelse topclub en wist niet tot overeenstemming te komen. Zodoende was er de kans voor andere clubs om toe te slaan. PSG was uiteindelijk de ploeg die de strijd won om de handtekening.

De aanwezigheid van trainer Mauricio Pochettino had een belangrijk aandeel in het binnenhalen van de speler, daar Wijnaldum het geen geheim maakte dat hij erg te spreken is over de visie en methoden van de Argentijn. Maandag werd al duidelijk dat de deal met PSG zo goed als rond was. Vandaag doorstond hij ook de medische keuring, waardoor de overgang nu bezegeld is. Wijnaldum tekent voor drie jaar bij zijn nieuwe club. Nu de transfer is afgerond kan hij zich de komende weken richten op het EK voetbal, waar hij ongetwijfeld een van de sterkhouders van het Nederlands elftal is.