Omtzigt opent rottende CDA beerput, CDA reageert voorzichtig

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt haalt in een intern memo hard uit naar partijgenoten die hem wegzetten als ‘psychopaat, teringhond en labiel’. Zijn memo is in handen van dagblad De Limburger. De onthulling legt een bom onder het CDA én de formatie. Zo meldt het AD.

Omtzigt heeft het memo opgesteld voor de commissie Spies, de evaluatiecommissie van het CDA, maar het is nu in handen van De Limburger. Het kamerlid haalt in het memo snoeihard uit naar zijn partij en partijgenoten die hem eerder 'door de stront' hebben getrokken. Zo zouden partijleden die hem steunden een lagere plaats op de partijlijst toegewezen hebben gekregen. De Limburger deelt een appconversatie waarin de stemmenmagneet van het CDA grof wordt uitgescholden en zijn verkiezingsposter wordt bespot. Na de verkiezingen zijn er hitlersnorretjes op zijn posters getekend. Omtzigt zit al langere tijd ziek thuis.

Update 20.20 uur: Het hele document en de bijlages zijn te downloaden/in te zien bij de collega's van Geen Stijl.

Het CDA heeft inmiddels gereageerd op de berichtgeving over het memo van Omtzigt. Ze stellen dat het stuk nog niet eerder door iemand van de CDA top is ingezien tot publicatie vanmiddag en nemen duidelijk afstand van de 'scheldpartijen' tegen Omtzigt. 

Eerdere berichtgeving: