Larson domineert NASCAR-race Sonoma

Voor de raceliefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want de NASCAR Cup Series streek neer op Sonoma: een road course dus, waar zonder training of kwalificatie geracet werd.

De race ging van start met Kyle Larson en Chase Elliott op de eerste rij, gevolgd door William Byron, Denny Hamlin, Kyle Busch en Austin Dillon. In de eerste stage gebeurde vanaf de start eigenlijk weinig: Larson domineerde en won de stage, ruim voor Elliott, Kyle Busch en de mooi naar voren gekomen Martin Truex Jr.

Tijdens de caution kwam niet iedereen voor vier nieuwe banden naar binnen, waardoor Kurt Busch de leiding had bij de herstart, voor Matt DiBenedetto, Brad Keselowski en Ryan Blaney. De mannen op verse banden hadden daar uiteindelijk toch gewoon voordeel van en halverwege de stage had Byron de leiding, voor Larson en Truex.

Op een korte caution wegens een incident van Ricky Stenhouse Jr na gebeurde er ook in stage twee niet heel veel. Larson was met afstand de beste en won ook de tweede stage, ruim voor Joey Logano en Alex Bowman. Ook dit keer kwam niet iedereen tijdens de caution binnen, waardoor bijvoorbeeld Truex en Larson in het middenveld begonnen.

Met 33 ronden te gaan nam Larson de leiding weer over, zonder grote moeite had hij twintig man gepasseerd. Elliott volgde hem, ook Truex zat er goed bij en ging zelfs naar plek twee. Dik tien ronden later kwam achterblijver Quinn Houff stil te staan: caution, exact op het moment dat Keselowski naar binnen kwam voor een pitstop.

Vrijwel het hele veld kwam tijdens de caution een stop maken, waardoor Keselowski met zijn mazzel naar plek twee op kon schuiven, achter Logano, die niet gestopt was. Ook Tyler Reddick, Corey LaJoie en Anthony Alfredo namen de gok door niet binnen te komen, Larson, Truex, Elliott en Kyle en Kurt Busch reden op nieuwe banden op de zesde tot en met tiende plek.

Keselowski's perfecte mazzel werd voor de herstart door het putje gespoeld: zijn team had materiaal te vroeg over de pitmuur, waardoor hij achteraan aan moest sluiten. Al vrij snel reed Larson zich weer naar de leiding, maar rond plek tien ging het al snel fout: onder meer Kevin Harvick, Ross Chastain, Byron en LaJoie kwamen met elkaar in aanraking, caution.

Na een onderbreking konden we door met Larson en Logano voorop, waar Elliott zich nog tussen wist te nestelen: Larson pakte een zeer verdiende overwinning, voor teamgenoot Elliott - Hendrick Motorsports pakte daarmee de vierde 1-2 op rij, een evenaring van het record dat al sinds 1956 staat.