Makkelie fluit openingsduel EK Turkije - ItaliŽ

EURO 2020 trapt vrijdag af met de wedstrijd tussen Turkije en Italië. Scheidsrechter Danny Makkelie is door de UEFA aangewezen om de openingswedstrijd te leiden.

Om 21.00 uur zal Makkelie het eerste fluitsignaal laten klinken en daarmee het Europees kampioenschap openen. De Nederlandse scheidsrechter wordt in Stadio Olimpico in Rome geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. De Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart is de vierde official. Kevin Blom is aangewezen als VAR.

Voor Makkelie wordt het zijn eerste optreden op een eindtoernooi. Daarmee gaat er een droom voor hem in vervulling. "Ik was tien jaar toen ik begon met fluiten. Een groot toernooi is vanaf dat moment altijd een droom van me geweest en die is nu uitgekomen”, zei de scheidsrechter onlangs weten.

Turkije en Italië komen samen met Zwitserland en Wales uit in Groep A van EURO 2020. Italië, Europees kampioen in 1968, plaatste zich voor de eindronde door als eerste te eindigen in een poule met Finland, Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Armenië en Liechtenstein. Turkije plaatste zich als nummer twee in een poule met Frankrijk, IJsland, Albanië, Andorra en Moldavië.