Tennissters Zidansek en Pavlyuchenkova na thrillers naar halve finales Roland Garros

Tennisster Anastasia Pavlyuchenkova staat in de halve finales op Roland Garros. De als 31e geplaatste Russische strandde zes keer in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi, inclusief in Parijs in 2011, maar dinsdag was het eindelijk raak.

Tegen de tien plekken hoger geplaatste Kazachse Elena Rybakina stond Pavlyuchenkova de eerste set via een tiebreak af, waarna ze in set twee op 3-2 met twee breaks de stand gelijk kon trekken. In set drie verloren beide dames al vroeg twee servicegames, waarna het alsnog gelijk op ging. Op 8-7 maakte Pavlyuchenkova het dan eindelijk af op haar eerste matchpoint: 6-7 (2), 6-2, 9-7.

De ongeplaatste Sloveense Tamara Zidansek won in haar kwartfinale set één van de Spaanse Paula Padosa (33), voor wie vier verloren servicegames er één te veel was. Ook in het tweede bedrijf werd slecht geserveerd, dit keer pakte Badosa de set, waarna beiden in set drie een vroege break plaatsten. Nadat Zidansek op 6-6 met veel pijn en moeite haar servicegame kon behouden, maakte ze het op haar tweede matchpoint af: 7-5, 4-6, 8-6 en daarmee bereikte ze als eerste Sloveense ooit de laatste vier op een Grand Slam-toernooi.