Roland Garros: Swiatek slaat tiener naar huis, piepjonge Gauff in kwartfinales

Tennisster Iga Swiatek heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De nog altijd maar 20-jarige Poolse titelverdedigster rekende in de achtste finales af met de 18-jarige Oekraïnse Marta Kostyuk: 6-3, 6-4.

Kostyuk mag dan jong zijn, een nog jongere speelster staat wél in de kwartfinales: de als 24e geplaatste Amerikaanse Coco Gauff, in 2019 en 2020 al goed voor achtste finales op Wimbledon en de Australian Open, wist in de achtste finale tegen de Tunesische Ons Jabeur (25) wederom te overtuigen: 6-3, 6-1 en dus verloor Gauff nog altijd geen set.

De tiener neemt het op tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova. De tweevoudig Grand Slam-winnares in het dubbelspel maakte gehakt van de Amerikaanse Sloane Stephens (6-2, 6-0), verliezend finaliste in 2018, en staat voor het eerst in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi in het enkelspel.

Swiatek speelt hierna tegen Maria Sakkari, de nummer zeventien van de plaatsingslijst. Ze was opvallend veel sterker dan de Amerikaanse Sofia Kenin (4), die vorig jaar de finale nog haalde, en plaatste zich als eerste Griekse voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi.