Cricketers winnen slotwedstrijd van Ierland in Super League

De Nederlandse cricketers hebben het derde en laatste ééndaagse wedstrijd van Ierland gewonnen. Oranje sluit daarmee de serie wedstrijden in de Super League met 2-1 af. 

Ierland koos ervoor om deze wedstrijd te beginnen met slaan. In bijna vijftig overs kwam de tegenstander tot 163 runs. Een score wat haalbaar moest zijn. Dit bleek het geval met dank aan de openingsbatters. Stephan Myburgh en Max O'Dowd kwamen tot 66 runs, voordat O'Dowd uit werd gebowld. Myburgh had vervolgens met Scott Edwards en Musa Ahmed aan zijn score gewerkt. In over 43 na 158 runs en met 74 runs van Myburgh moest zij eindelijk gaan zitten nadat het paaltje werd omgegooid. Er waren nog acht runs nodig met 42 ballen te gaan en die kwamen ook langzaam op het bord. Logan van Beek sloeg met een vier de wedstrijd binnen. 

Voor Nederland gaat de Super League in september verder met drie ODI's tegen Zuid-Afrika. Nederland speelt in december ook nog tegen Afghanistan. Voor Ierland wacht dit jaar nog ontmoetingen met Zuid-Afrika en Zimbabwe. Nederland debuteert tegen de grote landen in de Super Series. Op dit toernooi vallen tickets te veroveren voor het wereldkampioenschap cricket in 2023.