Zverev en Medvedev overtuigend naar kwartfinales Roland Garros

Tennisser Alexander Zverev heeft zich zeer overtuigend geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De als zesde geplaatste Duitser, twee keer eerder kwartfinalist, was veel te sterk voor de Japanner Kei Nishikori: 6-4, 6-1, 6-1.

Zverev speelt in de kwartfinales tegen de verrassende Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die voor het eerst bij de laatste acht staat op een Grand Slam-toernooi. De 22-jarige nummer 45 van de wereld rekende in vier sets af met de Argentijn Federico Delbonis: 6-4, 6-4, 4-6, 6-4.

Daniil Medvedev had ook niet overdreven veel moeite met het bereiken van de kwartfinales. De als tweede geplaatste Rus, die in Parijs nooit eerder de laatste acht haalde, stuurde de nummer 22 van de plaatsingslijst, Cristian Garin, met 6-2, 6-1, 7-5 terug naar Chili.

Medvedev neemt het hierna op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (5), die vorig jaar de halve finales bereikte. Tsitsipas' achtste finale was ook al niet echt spannend, de Spanjaard Pablo Carreño Busta moest er met 6-3, 6-2, 7-5 aan geloven.