Pons boekt MotoE-zege Barcelona, Iwema onderuit

Op het circuit van Barcelona is het weekeinde rondom de Grand Prix van Catalonië op de motoren afgesloten met de derde van zeven races van dit jaar in het MotoE-kampioenschap. In de elektrische klasse werd ook nu weer flink gevochten, met een nieuwe winnaar als resultaat.

Met Eric Granado, Jordi Torres en Dominique Ägerter op de eerste rij ging de race van start...althans, dat was de bedoeling: Granado had een probleem met de motor en de Braziliaan moest vanuit de pitstraat vertrekken, terwijl de start uitgesteld werd.

Xavi Cardelus ging bij de start stevig het grind in, Ägerter pakte de leiding, voor Torres, Miguel Pons en Alessandro Zaccone. De Italiaan pakte bij het beginnen van ronde twee de leiding, terwijl het voor Jasper Iwema voorbij was: de Nederlander eindigde in het grind.

Mattia Casadei kwam zich een ronde later ook mengen in de strijd, terwijl Granado ver achter de rest de snelste raceronde noteerde. Ägerter ging ondertussen naar de kop en ook Torres nam Zaccone te grazen, met Pons en Casadei daar weer achter, gevolgd door Matteo Ferrari, Fermin Aldeguer en Lukas Tulovic.

Pons nam in de voorlaatste ronde op zijn beurt de leiding over en ook Ägerter en Torres gingen voorbij Zaccone, maar voor Casadei was het klaar: ook hij dook het grind in. Granado had zich keurig opgewerkt naar de tiende plek, maar de Braziliaan ging in de laatste ronde onderuit en scoorde alsnog niks.

De winst kwam voor Pons niet meer in gevaar, Ägerter en Torres completeerden het podium en Zaccone behield met de vierde plek nipt de leiding in het kampioenschap.