Oranje wint laatste oefeninterland voor EK tegen GeorgiŽ

Oranje heeft de laatste oefenwedstrijd voor het Europees kampioenschap met 3-0 gewonnen. De ploeg van bondscoach Frank de Boer had het In de eerste helft nog lastig met Georgië, maar won uiteindelijk toch vrij makkelijk.

Het Nederlands elftal begon bijna in dezelfde opstelling als in de vorige interland tegen Schotland. Alleen Daley Blind stond erin voor de geblesseerde Matthijs de Ligt en in het doel stond Maarten Stekelenburg voor Tim Krul.

Net zoals tegen Schotland kreeg de tegenstander de eerste kans. De Georgische aanvaller kreeg de bal niet voorbij Stekelenburg, waarna Oranje langzaam in het spel kwam. De eerste dreiging kwam van Denzel Dumfries na een lange bal van Marten de Roon. Dat leverde uiteindelijk niks op, maar binnen tien minuten kwam het Nederlands elftal alsnog op voorsprong. Dumfries werd in de zestien meter op zijn hakken getrapt, waarna de Belgische scheidsrechter de bal op de strafschopstip legde. Memphis wist de penalty te benutten. Snel daarna kreeg het Nederlands elftal na een zeer goede aanval de kans op de 2-0, alleen de Georgische keeper Giorgi Loria wist die met een goede redding te voorkomen.

Na een kwartier in de eerste helft viel Oranje weer terug en was er nog maar weinig te genieten in Enschede en was Georgië in het restant van de eerste helft zelfs wat dreigender dat het Nederlands elftal, dat verdedigend een hele matige indruk maakt. Vlak voor rust werd Frenkie de Jong met een afstandsschot nog wel even gevaarlijk, maar dat was het ook wel.

In de tweede helft begon bondscoach ook in een 5-3-2 opstelling en bracht Nathan Aké in het veld voor Blind. De wedstrijd ging voort zoals hij de eerste helft was geëindigd en toch verdubbelde Oranje na tien minuten in de tweede helft de score. Na een steekpassje van Memphis maakte Wout Weghorst zijn eerste goal voor het Nederlands elftal.

Na de 2-0 kwam er wat meer ruimte op het veld voor het Nederlands elftal. Mede door de nodige wissels werd het spel er niet beter op. Toch kwam Oranje een kwartier voor tijd op 3-0 dankzij Ryan Gravenberch die met zijn hoofd zijn eerste interlandgoal maakte dus. Uiteindelijk bleef het bij 3-0 voor Oranje in de laatste oefeninterland voor het Europees kampioenschap.