Perez: "We waren dicht bij het punt dat we de auto uit wilden laten vallen"

Lang zag het er naar uit dat Sergio Perez achter Max Verstappen beslag kon leggen om de tweede plaats maar in een knotsgekke eindfase wist hij de wedstrijd in Baku te winnen. Na de herstart door het uitvallen van Verstappen leek Perez even zijn koppositie kwijt te raken, maar een foutje van Lewis Hamilton bezorgde de Mexicaan alsnog de eerste prijs.

"Ik ben heel, heel blij. Allereerst leef ik mee met Max, die geweldig reed. Hij had de zege verdiend en het zou voor het team geweldig zijn geweest om een 1-2 te behalen. Uiteindelijk is het alsnog een geweldige dag voor ons. We waren dicht bij het punt dat we de auto uit wilden laten vallen, maar wisten de finish toch te halen", aldus Perez na de race, zo lezen we op de site van RacingNews365.

Lange tijd was Perez de buffer tussen Verstappen en Hamilton nadat de Red Bulls de leiding in de race na goed pitsstops hadden gegrepen. "Lewis had een goede pace gedurende de race en wij passeerden hem met een overcut. Hij heeft me vanaf dat moment iedere ronde onder druk gezet", vertelt de Mexicaan.

Na een sensationele herstart wist Perez de race als winnaar af te sluiten. "Ik had een slechte start en hij zat langs me, maar ik remde zo laat als mogelijk en hij ook. Voor Lewis pakte dat niet goed uit. Het is een goede dag voor het team", zo besloot de enthousiaste Red Bull-coureur zijn verhaal.