Vips wint opnieuw in Formule 2

De hoofdrace van het Formule 2-weekeinde in Baku heeft weer voor het nodige gedoe gezorgd. Vooral Dan Ticktum maakte zich zo nu en dan ietwat belachelijk, terwijl Jüri Vips zijn tweede opeenvolgende overwinning bij kon schrijven.

De poleposition was voor Red Bull-juniors én Hitech-teamgenoten Liam Lawson en Jüri Vips, de winnaar van de tweede zaterdagrace. Oscar Piastri en Theo Pourchaire stonden op de tweede rij, voor Dan Ticktum en Marcus Armstrong.

Lawson's start was niet geweldig en Vips ging hem rap voorbij, waarna ook Piastri hem snel verschalkte. Rond plek vier ging het fout voor Armstrong: Ticktum dook een niet-bestaand gat in, tikte Pourchaire tegen Armstrong aan en de Nieuw-Zeelander eindigde in de barrière, terwijl Pourchaire ook achteraan aan kon sluiten.

Ticktum was overduidelijk de schuldige, maar de Brit gedroeg zich weer als een verwend kind en begon gelijk weer te zeuren over de boordradio, zoals gewoonlijk. De safety car kwam even de baan op, waarna we met Vips, Piastri, Lawson en Ralph Boschung voorop weer door konden - Ticktum, die binnen was gekomen om schade te herstellen, kreeg tien seconden tijdstraf.

Lawson ging na de herstart op fraaie wijze voorbij Piastri, maar sneed hem vervolgens ernstig af. De wedstrijdleiding vond dat niet zo fraai: hij kreeg een straf van tien seconden omdat hij buiten de baan kwam. Vips was niet veel later de eerste van de voorste mannen die zijn stop kwam maken, Piastri kwam iets later binnen en betrad vóór Vips de baan weer.

Vips ging wel rap voorbij Piastri, die even later een vijf seconden tijdstraf kreeg wegens een unsafe release. Vanaf dat moment was de race niet meer zo boeiend: Vips completeerde zijn dubbelslag en won opnieuw, voor Piastri, die meer dan vijf seconden voor Robert Shwartzman eindigde en dus op plek twee bleef staan. Richard Verschoor eindigde als veertiende, Bent Viscaal, die door Verschoor van de baan werd getikt, werd zeventiende.