Vips pakt eerste Formule 2-zege, Viscaal 4e

De Formule 2 heeft alweer een nieuwe winnaar te pakken. De tweede sprintrace in de straten van het Azerbeidzjaanse Baku werd zaterdag gewonnen door Jüri Vips, zondagochtend volgt de derde en laatste race van het weekeinde.

De poleposition was voor Bent Viscaal, na zijn tiende plek in de eerste race. David Beckmann vertrok naast hem, Jüri Vips en Marcus Armstrong stonden op rij twee en Ralph Boschung en Theo Pourchaire vertrokken vanaf de derde rij.

Na een paar bochten werd Viscaal te grazen genomen door Beckmann en ook Vips zat al te kijken. Een paar posities naar achteren was het bij de start fout gegaan: kampioenschapsleider Zhou Guanyu tikte Dan Ticktum aan en zijn race zat erop, terwijl Ticktum van achteraan wel door kon.

Voor Zhou en Ticktum raakte Boschung's auto beschadigd bij het gedrang in bocht één, waarna Jehan Daruvala achter Vips aan kon sluiten, voor Armstrong en Robert Shwartzman. Vips ging al snel langs Viscaal en vanaf plek acht schoof Richard Verschoor na een beuk van Roy Nissany de omheining in.

De safety car kwam de baan op zodat Verschoor's auto weggehaald kon worden, bij de herstart ging het niet zo best voor Viscaal: hij dacht Vips te verschalken, maar haalde de bocht nog nét en werd gepakt door Daruvala en Armstrong...die een paar bochten later in duel met Viscaal alsnog de barrière in ging.

In bocht één was Christian Lundgaard in het middenveld al de rondte in getikt door Felipe Drugovich, maar het bleef bij een virtual safety car. Kort daarna ging Vips met een simpele inhaalactie langs Beckmann naar de leiding en die gaf hij niet meer af. De Est pakte zijn eerste zege, voor Beckmann, Daruvala en Viscaal.