Roland Garros-succes Nederlandse dubbelaars

De Nederlandse dubbelspelers zijn prima bezig op Roland Garros. Vrijdag kwamen vijf duo's met Nederlandse vertegenwoordiging in actie en die mochten allemaal een ronde verder.

Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer zijn als elfde geplaatst en rekenden af met de Duitser Dominik Köpfer en de Fin Emil Ruusuvuori: 6-4, 7-6 (3). Matwé Middelkoop en zijn Salvadoriaanse kompaan Marcelo Arevalo waren met 7-6 (2), 6-4 te sterk voor de Australiërs Alex de Minaur en Matt Reid, terwijl Robin Haase en Jan-Lennard Struff met 6-4, 7-6 (5) het Australisch/Nieuw-Zeelandse duo John Peers/Michael Venus (10) de baas waren.

Bij de vrouwen staat Demi Schuurs samen met de Amerikaanse Nicole Melichar ook in de achtste finales. Het als derde geplaatste duo won simpel voor de Roemeense Andreea Mitu en de Kazachse Yulia Putintseva: 6-2, 6-0.

Samen met Koolhof staat Schuurs in het gemengd dubbelspel - waar zestien teams meedoen - in de kwartfinales, nadat het als derde geplaatste duo met 6-3, 6-1 won van de Taiwanese Latisha Chan en de Kroaat Ivan Dodig, de winnaars van de vorige twee edities van het gemengd dubbelspel in Parijs.

In het rolstoeltennis hoopt Diede de Groot haar titel terug te pakken en de nummer één van de plaatsingslijst begon overtuigend: de Colombiaanse Angelica Bernal werd met twee keer 6-0 opzij gezet. Drievoudig finaliste Aniek van Koot, die alleen Roland Garros nog nodig heeft voor de Grand Slam in haar carrière, won met 6-1, 6-2 van de Franse wildcardspeelster Emmanuelle Morch.