Suriname met grote cijfers langs Bermuda en blijft dromen van WK

Suriname mag blijven dromen van het wereldkampioenschap voetbal  in Qatar. De ploeg boekte een 6-0 zege op Bermuda. Suriname is tot nu toe foutloos geweest, maar dinsdag volgt de zwaarste wedstrijd. De tegenstander is dan Canada. 

In het Franklin Essed Stadion in Paramaribo had Suriname vrijdagavond (lokale tijd) geen kind aan Bermuda. Na een kwartier stond het al 2-0, waarna ‘de Natio’, zoals de Surinaamse nationale ploeg wordt genoemd, simpel uitliep naar een grote uitslag. Spits Nigel Hasselbaink was de grote man met drie goals, de overige treffers kwamen op naam van Sheraldo Becker (twee keer) en Shaquille Pinas.

Bij Suriname maakte Feyenoorder Ridgeciano Haps zijn debuut. Hij kreeg direct een basisplaats toebedeeld van Gorré. Ook oud-Feyenoorder Mitchell te Vrede (nu Al-Fateh, Saoedi-Arabië) maakte als invaller zijn eerste minuten voor het land. In de rest van de selectie zit eveneens volop Eredivisie-ervaring. Talloze spelers die in Nederland spelen of speelden maken deel uit van de groep die droomt van het WK van 2022 in Qatar, zoals Warner Hahn, Damil Dankerlui, Ryan Donk, Shaquille Pinas, Ramon Leeuwin, Kelvin Leerdam, Mitchell Donald, Roland Alberg, Dion Malone, Ryan Koolwijk, Tjaronn Chery, Nigel Haisselbaink, Sheraldo Becker, Diego Biseswar en Florian Jozefzoon.

De weg naat Qatar is lang en lastig. Eerst moet Canada verslagen worden en dan volgt een tweekamp tegen een andere groepswinnaar van de CONCACAF-zone. Mocht ook de playoff gewonnen worden dan wacht in de finaleronde een hele competitie de toplanden van de CONCACAF-zone: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie gaan rechtstreeks naar Qatar, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.