EK Hockey: Duitsland opent toernooi met ruime zege op Wales

De Duitse heren hebben de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap hockey in Amstelveen met ruime cijfers gewonnen. Wales werd vrijdag met 8-1 verslagen. Er viel niets af te dingen op de overwinning van de Duitsers. Vanaf de afslag ging de ploeg in een hoog tempo richting het doel van Wales. Bovendien werd de opbouw van Wales al vroeg verstoord. Desondanks leverde dat in de beginfase niet veel uitgespeelde mogelijkheden op.

Halverwege het eerste kwart mocht Duitsland voor het eerst aanleggen voor een strafcorner. De push van Martin Häner eindigde naast het doel van keeper James Fortnam. Niet veel later volgde een tweede strafcorner. Hoewel de aangegeven bal slecht werd gestopt hield Martin Zwicker balbezit. Hij gaf de bal af aan Paul-Philipp Kaufmann die de bal richting de doelmond schoof. Na een scrimmage tikte Constantin Staib de eerste goal van dit toernooi binnen.

Drie minuten later verdubbelde Niklas Bosserhoff eveneens uit een strafcorner de score. Het was voor de verdediger zijn eerste doelpunt in 27 interlands. Kaufmann vergrootte vervolgens de marge voor de Duitsers: 3-0. Wales moest het hebben van spaarzame uitvallen en verzilverde uiteindelijk zijn derde strafcorner via Gareth Furlong, afgelopen seizoen spelend voor Tilburg. De vreugde van de Britten was van korte duur, want met een rake push vanaf de kop van de cirkel bepaalde Lukas Windfeder de ruststand op 4-1.

Na rust
Duitsland speelde een gewonnen wedstrijd. Nadat prachtige individuele acties van Christopher Rühr en Florian Fuchs in schoonheid waren gestrand, kwamen de ploeg van Kaïs Al Saadi in het derde kwart alsnog op 5-1. Pinoké-speler Niklas Wellen kon vrij bij de tweede paal de bal tegen de plank tikken.

Ook toen de wedstrijd allang gespeeld was, bleef Duitsland Wales onder druk zetten. Het leverde een paar kansen op voor Kaufmann en Johannes Grosse, maar Fortnam – tijdens de wedstrijd tijdelijk afgelost door reserve-goalie Ieuan Tranter – reageerde attent. Fuchs had misschien wel de beste kans op de stick om het half dozijn vol te maken, maar zijn schot ketste tegen de paal.

In de slotfase liep de score alsnog verder op. Rühr rondde een machtige sprint vanaf halverwege het veld prachtig af door de bal in de kruising te schieten. Een minuut later scoorde Staib voor de tweede maal. Vlak voor het eindsignaal kregen de Duitsers een strafbal toegewezen. Het protest van Wales werd afgewezen, waarna Timm Herzbruch de eindstand op 8-1 bepaalde.