Verstappen en Pťrez snelste in vrije trainingen Baku, Mercedes stelt weer teleur

Op de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft Red Bull zowel in de eerste als tweede training de snelste tijd genoteerd. In de ochtendsessie was Max Verstappen de snelste voor Charles Leclerc, en in de middagsessie klokte Sergio Pérez de snelste tijd voor zijn teamgenoot Verstappen.

In de eerste vrije training was het even wachten tot Max Verstappen op de baan kwam en deed dat in eerste instantie met de gele banden, voordat hij in het laatste kwartier ging rijden op de snellere rode banden. De Nederlander klokte daarin de snelste tijd voor de Ferrari's.

Ook in de tweede training van de dag kwamen de Ferrari's goed voor de dag. Carlos Sainz en Charles Leclerc werden drie en vier, alleen moesten ze de beide Red Bulls voor laten gaan. Sergio Perez was de snelste van de dag voor Verstappen. Het verschil met de Mexiciaan en de Nederlander was één tiende.

Voor Lewis Hamilton verliep de vrije trainingen stukken minder. In de eerste vrije training was hij ruim zeven tiende langzamer dan Verstappen en in de middagsessie zou de zevenvoudig wereldkampioen zelfs buiten de top tien vallen, op één seconde van Pérez. Ook Valtteri Bottas kende een slechte dag met een tiende en zestiende plaats in de trainingen.