Nummer één Barty geeft op in tweede ronde Roland Garros

Voor tennisster Ashleigh Barty zit een tweede Roland Garros-titel er dit jaar niet in. De Australische nummer één van de wereld moest in de tweede ronde met een heupblessure opgeven tegen de Poolse Magda Linette, die op dat moment met 6-1, 2-2 een voorsprong in handen had.

Ook voor Karolina Pliskova eindigde het toernooi al in de tweede ronde. De als negende geplaatste Tsjechische moest ruimschoots haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Sloane Stephens. De verliezend finaliste van 2018, jagend op nieuw succes, won het duel met 7-5, 6-1.

De Amerikaanse Sofia Kenin (4) is wel een ronde verder, nadat ze haar 19-jarige landgenote en qualifier Hailey Baptiste met 7-5, 6-3 de baas was. De Oekraïnse Elina Svitolina (5) had het ook niet al te moeilijk: zij klopte de ook nog jonge Amerikaanse Ann Li met 6-0, 6-4.

Titelverdedigster Iga Swiatek (8) is lekker op stoom en daar werd Rebecca Peterson het slachtoffer van: de Zweedse sneuvelde met twee keer 6-1. De Amerikaanse Jennifer Brady (13) klopte thuisspeelster Fiona Ferro met 6-4, 2-6, 7-5 en de Belgische Elise Mertens (14) staat na een 4-6, 6-2, 6-4 zege op de Kazachse Zarina Diyas ook in de derde ronde.